وزرش رزمی دفاعی تکواندو و هاپکیدو whc

چهار شنبه 7 فروردين 1392
ن : حیدرعربی

چرا تکواندو را انتخاب کنیم ؟

چه ورزشی را انتخاب کنیم ؟

 

انتخاب یک رشته ورزشی یکی از دغدغه هایی است که در تمامی دوران  فکر پسرها و دخترها را به خودش مشغول کرده . و خانواده ها هم از زمان کوچکی فرزندشان به آن فکر می کنند .

من به همه کسانی که پر انرژی هستند و ورزش را به عنوان یک رکن زندگیشان میخواهند انتخاب کنند ٬ ورزش تکواندو را پیشنهاد میکنم .

 

چرا تکواندو را انتخاب می كنند ؟

 

هركسی دلایل خودش را برای انتخاب ورزش تكواندو دارد .

بعضی افراد به دلایل فیزیكی مانند شرایط تمرینی ٬ استقامتی كه بدست

می آورند و یا دفاع شخصی  این ورزش را ادامه می دهند.

بعضی افراد برای تقویت شخصیت مثل تقویت انظباط شخصی و یا كسب

شهرت به این ورزش می پردازند .

و تعدادی از افراد بخاطر مزایای روحی مانند كسب آرامش روحی و تقویت

ذهن و تمركز به این ورزش می پردازند .

تكواندو ورزشی است كه علاوه بر پرتحرك بودن و تقویت قوای جسمانی به

تقویت روحیه انسان می پردازد ( حتی اصول تكنیك ها در بعضی از فرم

های آن نشات گرفته از صلابت و آرامش است)با اینكه تكواندو ورزشی

رزمی و پربرخورد است ولی بخاطر نوع لباس مبارزه ( هوگو )  و

قوانین مبارزه  باعث شده كمترین صدمات فیزیكی را داشته باشد .

اگر كسی تنها برای سلامتی بخواهد ورزش نماید ٬ با انتخاب این ورزش

علاوه بر ورزیدگی به روحیه ای قوی و اعتماد به نفس مثال زدنی دست

 می یابد . و اگر شور و شوق مبارزات جهانی را در سر می پرورانید

 این ورزش راحت تر از هر ورزش رزمی دیگر به شما جهت حضور در

میادین جهانی كمك می كند .

این ورزش نه تنها با درس و ادامه تحصیلات منافاتی ندارد بلكه به علت آنكه

 انرژی مازاد افراد را به طور صحیحی به توانمندی تبدیل می كند و

 تقویت كننده تمركز و نیروی فكریست  حتی در زمان امتحانات درسی نیز

 برای دانش آموزان مفید است .

این ورزش در بعضی از دانشگاه های آمریكا ( مانند دانشگاه Boston )

بصورت كلاسیك تدریس می شود .

كجا و چه زمانی را برای انجام این ورزش انتخاب كنیم ؟

 

 

هرچند برای این ورزش شرایط سنی مطرح نیست و هر كس با هر سنی می تواند به این ورزش بپردازد ولی اگر كودكان خود را  از نونهالی با این  ورزش آشنا كنیم علاوه بر اینكه شرایط آرمانی برای حضور آنان را در میادین جهانی فراهم می كنیم  ٬ پشتوانه و بنیه این ورزش زیبا را در كشور عزیزمان تقویت می كنیم  و میتوانیم امیدوار باشیم بتوانیم حرف اول را در میادین جهانی بزنیم ( به امید آن روز ) .

مكان ورزش تكواندو باشگاه تكواندو است . ملاك انتخاب باشگاه بالا یا پایین شهر بودن باشگاه نیست بلكه استادی است كه درآن باشگاه تمرین می دهد. الحمدلله با توجه به رشد خوب این ورزش در كشور عزیزمان ٬ گسترش باشگاه های تكواندو و مربیان با تجربه در سطح كشور مناسب است به طوری كه هر كس به راحتی میتواند باشگاهی را در محله زندگی خود انتخاب نماید و در آن به تمرین بپردازد .

 

پس ...

 

اگر هنوز در انتخاب ورزش دلخواه خود دو دل هستید ٬ به جمع ما بپیوندید كه به خانواده تكواندو خوش آمدید !

What is Taekwondo?


Taekwondo is a system of symmetrical body exercises or techniques designed for self defense and counterattack in unarmed combat, making use of the hands and feet as weapons and defenses. However, Taekwondo is not merely a physical skill, it is also a way of thought and life. Through strict discipline, Taekwondo trains both the body and the mind placing great emphasis on the development of moral character. On other words, control of the mind, self discipline, kindness, and humility must accompany the physical grace.

Taekwondo training consists of hardening the body through practice of the various attack and defense forms. This system of unarmed combat involves the skillful application of punching, jumping, kicking, dodging, blocking, and sparring actions; directed toward the goal of neutralizing an aggressor. It's techniques are primarily hard style kicking, punching, and blocking, but also include the use of circular hand movements, throwing and falling techniques. An essential characteristic used in meeting an opponent's attack is the mastery of breathing and the development of jiptjung (power gathering) to unify your force.



Why do we train Taekwondo?

Everyone has their own reason for training in Taekwondo.


People train for physical reasons such as: exercise and conditioning, strength, self-defense, sport, etc.


People also train to strengthen personal qualities like self-discipline and self-esteem. Other mental benefits include inner calm and focus.

 


Of course most people train for combinations of these reasons, and many others.

باشگاه تکواندو و دفاع شخصی هاپکیدو ثامن سرخه

:: موضوعات مرتبط: تاریخچه تکواندو ، تاریخ تکواندو شهرستان سرخه ، ،


جمعه 25 اسفند 1391
ن : حیدرعربی

تاریخچه تکواندو ایران

       
         

تاریخچه تکواندو ایران

       
 

نویسنده: کمیته داوران کانون تکواندوکاران ایران.

تکواندو در ایران پس از برگزاری یک مانور نظامی که در مرزهای جنوبی کشور در سال 1347 برگزار شد، توسط کاظم رضایی کادر ارتش ایران که شاهد اجرای فنون تکواندو توسط افسران کره ای بود به مقامات نظامی ایران معرفی گردید. پس از پیگیری های صورت گرفته رضایی با مسئولان تربیت بدنی ارتش، یک گروه نظامی از ارتش کره جنوبی به سرپرستی سرگرد کیم سورین در سال 1349 به منظور آموزش نیروهای ویژه هوابرد ارتش وارد ایران شد و در پادگان نوهد (نیروی ویژه هوابرد) و باشگاه پهلوی (نیروی زمینی)  کلاس های آموزشی آن دایر گردید.

 

 

 نخستین کلاس آموزش تکواندو زیر نظر مدرسین کره ای. تهران، باشگاه سرباز (پهلوی سابق) بهار 1349

 

 

باشگاه سرباز، 1349

 

   

           کیم یونگ هونگ و کیم سورین

 
                     
             
                   
                             
         

پس از نزدیک به دو سال آموزش از اویل دهه 1350 تعلیم دیدگانی چون مرحوم منصور فکوری، کاظم رضایی، داود ارجمند، اسماعیل آذرپاد، شهید حسن زرشکی، سلیمان علی نسب و همچنین علی مدیری (مدیری تکواندو را شخصا زیر نظر یک مدرس کره ای آموزش دیده بود)، این ورزش را در سطح پایتخت و دیگر نقاط کشور اشاعه دادند.

 
                 
         

فعالیت سازمانی این ورزش در سال 1354 با عنوان انجمن تکواندو نیروهای مسلح، به سرپرستی سرهنگ بهروز سرشار آغاز گردید. متعاقب آن در همان سال تیم تکواندو ایران متشکل از منتخبین نیروی مخصوص ارتش برای نخستین بار در رقابت های جهانی در سئول کره جنوبی حضور پیدا کرد که ماحصل آن یک مدال برنز توسط حسین بدیع زاده بود.

 
                                     
                     
                                     
         

در سال 1363 پس از استقلال رشته های انجمن ورزش های رزمی (جودو، تکواندو، کاراته) فدراسیون تکواندو ایران  تاسیس  شد.  طی  سالهای  دهه  70  و 80  افتخارات  پرشمار  و  متعددی  توسط  تکواندوکاران  ایران در رقابت های المپیک، جهانی و بین المللی به ثبت رسیده که بیانگر پتانسیل بالای تکواندو ایران در سطح جهان است.

 
                 
         

سال ۱۳۷۸ تیم تکواندو باشگاه بهنام نایب قهرمان لیگ دسته اول باشگاه های استان تهران به دعوت فدراسیون تکواندو هلند به تورنمنت بین المللی تکواندو آیندهون به طور رسمی دعوت و پس از رایزنی های مختلف نماینده این باشگاه در اروپا- موفق به اخذ روادید از سفارت هلند در تهران گردید و به عنوان اولین تیم خارج از سیستم دولتی ورزش ایران به مسابقات  بین المللی خارج از کشور اعزام شد. 

فدراسیون تکواندو ایران با کارشکنی های متعدد و با حمایت رییس و مسئولان ارشد وقت سازمان تربیت بدنی مانع از حضور تکواندوکاران ایرانی در رقابت های معتبر بین المللی آیندهون گردید.

شاید این مساله رابتوان سرآغاز  جنبش مدنی ورزش ایران دانست.

در سال 1379 کانون تکواندوکاران ایران به عنوان اولین نهاد مدنی و مردمی ورزش ایران آغاز به کار کرد و برای نخستین بار در ورزش ایران برگزاری مسابقات، اعزام های برون مرزی، تربیت داوران و مربیان و ... خارج از چارچوب دولتی و در سطحی گسترده در رشته تکواندو صورت گرفت.

 
                 
         

در سال 1381 هنر رزمی تاپ تکواندو (تکواندو برتر) توسط سید علی حق شناس رئیس کانون تکواندوکاران ایران رسما حضور خود را اعلام کرد.

 
                                           
                 
       

 شناس در یک کنفرانس مطبوعاتی دلایل این اصلاحات فنی  را  که  پس  از انشعاب  ناگهانی تشکیلاتی این ورزش در  اواخر  دهه  1370(ه.ش) در ایران  صورت می گرفت، ضعف فنی مشهود تکواندو و به عنوان یک هنر رزمی کامل، جذب نوجوانان و جوانان تکواندوکار به سبک های رینگی و عدم وابستگی به هنر رزمی خاور دور و مشخصا کره جنوبی اعلام کرد.

 کسب عنوان قهرمانی در کاپ آزاد فول کنتاکت قهرمانی اروپا (استامبول-2003) و عنوان قهرمانی جهان در رقابتهای  کیک بوکسینگ  قهرمانی  جهان  در  سال  2008  (جام گلادیاتورها – اسپانیا)  از  افتخارات تیم ملی تاپ تکواندو جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی است.

باشگاه تکواندو و دفاع شخصی هاپکیدو ثامن سرخه

:: موضوعات مرتبط: تاریخچه تکواندو ، تاریخ تکواندو ایران ، ،


جمعه 25 اسفند 1391
ن : حیدرعربی

تاریخچه تکواندو درجهان

تاریخچه تکواندو:

 

تکواندو یک هنر رزمی کره ای و یکی از ورزشهای المپیکی است. این رشته دارای بیشترین تعداد ورزشکار درمیان هنرهای رزمی در سراسر دنیا ست.

فنون تکواندو از ورزشهای سنتی تاریخ کره استخراج و پس از جنگ جهانی دوم با تلاش مستمر اساتید هنرهای رزمی کره جنوبی در قالب یک ورزش رزمی مدرن به دنیای هنرهای رزمی عرضه شده است.

اگرچه این ورزش تأثیراتی از کاراته پذیرفته و شباهتهایی نیز با برخی سبک های جنوبی کونگ فو در آن به چشم می خورد، اما استیل خاص این رشته دفاعی که متکی بر ضربات پا با حداکثر قدرت است و بر حفظ فاصله فیزیکی با دشمن و طراحی فنون برای دور کردن مهاجم تاکید دارد، آن را از تمام سبک های رزمی موجود متمایز می کند.

 

قدمت این رشته به گواهی دیوارنگاره ها و نقاشی های به جا مانده در مقبره های «کاگجوچونگ» و «مویونگ چانگ» در کره شمالی (منچوری غربی) به 20 قرن پیش می رسد.- دریکی از این تصاویر مردی در حال اجرای یک فن دفاع با دست ترسیم شده که کاملاً مشابه ضربه اول گول ماگی (دفاع بالا) در تکواندو است.- همین موجب شده تا تکواندو تاریخی کهن تر از سایر ورزشهای مرسوم در شرق آسیا مانند کاراته و کونگ فو داشته باشد.

 

شواهد قابل اعتمادی وجود دارد که شکل امروزین تکواندو از رشته های رزمی «سوباک» و «تکوان» که در دوران حکومت سلسله گوجوریو (37 ق.م تا 668 م) در شمال کره تمرین می شده، اقتباس شده است. در این دوران اهمیت زیادی به توانائیهای جنگی داده می شد و مسابقات منظمی برگزار می شد، شامل؛ رقص با شمشیر، تیراندازی، نبرد تن به تن، مبارزه ای که در آن دو نفر با شکستن یخ روی دریاچه وارد آب سرد شده وبه مبارزه می پرداختند.

 

در دوران پادشاهی سیلا (57 م تا 935 م) که بر بخش های جنوبی شبه جزیره کره حکم می راند نیز توجه خاصی معطوف هنرهای رزمی بود. در این حکومت سازمانی نظامی، آموزشی،اجتماعی به نام «هوارانگ دو» وجود داشت، آموزش انواع هنرهای رزمی به ویژه سوباک نیز از جمله فعالیت های این سازمان بود.

 

اگرچه در این دوران هوارانگ دو فنون گلاویزی و ضربات دست فراوانی را وارد سوباک کرد، اما پس از آن میل چندانی به تمرین این نوع فنون در کره وجود نداشت و این رشته به شکل اولیه آن که بر مبنای ضربه زدن و جلوگیری از نزدیک شدن دشمن استوار بود، ادامه یافت. تکنیک های گلاویزی سوباک که «یوسول» نامیده می شد، بعدها با ورود به ژاپن پایه گذار ورزش «جودو» شد.

 

تمرین هنرهای رزمی در زمان امپراتوری قدرتمند «کوریو» (935 تا 1392) نیز رواج زیادی داشت، در جشن های سالانه گوناگونی که در این سلسله بر گزار می شد، علاوه بر ورزشهای رزمی به مسابقات کشتی و چوگان نیز بهای زیادی داده می شد.

 

روی کار آمدن سلسله یی (1392 تا1910) که مبتنی بر تفکرات ایدئالیستی، رواج بودیسم و زدودن افکار کنفوسیوس از این کشور بود، کاهش نقش نظامیان در حکومت را نیز در پی داشت. این وضعیت اگرچه از رونق هنرهای رزمی کاست، اما تکامل این فنون تا هنگام اشغال کره توسط ژاپن در 1910 ادامه داشت.

 

در دوران حکومت استعماری ژاپن هنرهای رزمی بومی کره نیز مانند دیگر مظاهر فرهنگی این کشور با ممنوعیت مواجه شد، ژاپنی ها مدارس کاراته را در این کشور تأسیس و آموزش آن را جایگزین تکواندو کردند.

 

آموزش هنرهای رزمی کره ای در این دوران به طور مخفیانه در مناطق کوهستانی صعب العبور توسط گروه های کوچک ادامه داشت.

 

تکواندو مدرن(تاپ تکواندو )

پس از پایان جنگ و آزادی کره ورزشهای رزمی سنتی این کشور تا حد زیادی با رشته های ژاپنی همانند کاراته، کندو و جودو آمیخته شده بود، در عین حال بسیاری از رزمی کاران کره هم با آموختن هنرهای رزمی چینی آن ها را وارد کره کرده بودند. در آن زمان بیشتر اصطلاح های «تانگ سو دو» و «کونگ سو دو» برای نام گذاری ورزشی که بعدها به تکواندو معروف شد، به کار می رفت.

 

تلاش برای بازسازی تکواندو و بازگرداندن آن به حالت اصلی خود در نهایت منجر به تبدیل این رشته به ورزش ملی کره و محبوبترین سبک رزمی در سراسر دنیا شد:

 

1961 - «انجمن تا سو دو» تأسیس شد. هدف این نهاد ایجاد یگانگی در هنرهای رزمی کره ای بود.

1962 – تکواندو به عنوان یک بازی رسمی به چهل و سومین دوره بازیهای ملی کره جنوبی وارد شد.

1965 - «انجمن تا سو دو» به«انجمن تکواندو» تغییر نام داد.

1972 - «کوکی وان» تأسیس شد. این باشگاه تا امروز بالاترین مرجع فنی تکواندو بوده است.

1973 – تأسیس «فدراسیون جهانی تکواندو» ( WTF )

1973 – برگزاری نخستین دوره بازیهای جهانی این رشته در کره با شرکت 200 ورزشکار از 19 کشور. آمریکا، تایوان و مکزیک در جدول رده بندی پس از کره قرار گرفتند.

1976 – شورای بین المللی ورزشهای نظامی «سیزم» تکواندو را به عنوان یکی از بازی های خود پذیرفت.

1983 – کمیته بین المللی المپیک «فدراسیون جهانی تکواندو» را به عنوان یکی از اعضای خود اعلام کرد.

1986 – برگزاری تکواندو به عنوان یک بازی نمایشی در بازیهای آسیائی سئول.

1988 – برگزاری تکواندو به عنوان یک بازی نمایشی در المپیک سئول.

1994 – تکواندو به عنوان یک رشته رسمی در بازیهای آسیائی هیروشیما برگزار شد.

2000 - تکواندو به عنوان یک رشته رسمی در المپیک سیدنی برگزار شد.

اولین بار به صورت رسمی در اواسط دهه 1950 گروهی از نظامیان کره‌ای با هم تصمیم گرفتند این ورزش را که آمیزه‌ای از حرکات آزاد دست و ضربات پا است سازماندهی کنند که پس از آن به تکواندو معروف شد که به سرعت در طول 30 سال اخیر به یکی از موثرترین و کاربردی‌ترین شیوه‌های دفاع شخصی بدون استفاده از سلاح سرد و گرم تبدیل شد، و امروزه بسیاری از ما به راحتی آن را در طی دوره‌های کوتاه مدت آموزشی فرامی گیریم.

 

این ورزش در ایران، امریکا و اروپا نیز هواداران خود را دارد و در میان امریکاییها و بویژه سیاهپوستان بسیار طرفدار دارد و مانند سایر رشته‌های ورزشی در کوتاهترین زمان ممکن جای خود را درمیان آنها پیدا کرده است.

 

باشگاه تکواندو و دفاع شخصی هاپکیدو ثامن سرخه

:: موضوعات مرتبط: تاریخچه تکواندو ، تاریخ تکواندو جهان ، ،


صفحه قبل 1 صفحه بعد